Salarissen in de retail

Retailsalarissen van filiaal-, regio- en category management

Wat wordt er verdiend in de retail?

Met deze informatie streven we ernaar jou de meest accurate en up-to-date informatie te bieden, zodat je een goede afweging kunt maken in jouw carrièrestap. Weet wat je waard bent, maar ook waar je verwachtingen misschien te hoog liggen.

In dit overzicht beperken we ons tot de salarissen in de retail voor filiaalmanagers, regiomanagers en category managers. 

Soms geven we in de vacaturetekst aan wat het salaris is voor een bepaalde functie. Zoek naar jouw vacature in ons overzicht.

Filiaalmanager

In de detailhandel is er een duidelijk verschil tussen salarissen voor filiaalmanagers in de fashion, de food en de non-food. De salarissen in de fashion liggen het laagst: tussen €2.500,- en €3.200,- waarbij er uitschieters naar boven zijn als het gaat om grotere fashionwinkels. In de non-food lopen de salarissen sterk uiteen en is er een duidelijke relatie tussen inkomen en opleiding en het vloeroppervlak van de winkel. In het algemeen lopen de salarissen van €2.500,- tot €5.500,- waarbij je bijvoorbeeld als bouwmarktmanager aan de bovenkant van deze schaal zit en bij een kleine winkel meer aan de onderkant zult zitten. Als supermarktmanager kun je al snel een salaris verwachten van €3.200,- tot €6.500,-, ook hier weer afhankelijk van de omzetklasse en het type formule. Als je een afgeronde hbo-opleiding hebt kun je vanaf deze functie doorgroeien naar de positie van regiomanager of doorstromen naar een hoofdkantoorfunctie.

Filiaalmanager vacature, filiaalmanager vacatures, filiaalmanager, filiaalmanagers, filiaal manager, supermarkt manager, bouwmarktmanager, supermarktmanager vacature, bouwmarktmanager vacature, supermarkt manager, bouwmarkt manager, supermarkt vacature, bouwmarkt vacature
Salarissen in de retail, salarissen, salaris bedrijfsleider, filiaalmanager salaris, salaris supermarktmanager, supermarkt salaris, manager salaris, filaalmanager salaris, regiomanager salaris, category manager salaris

Regiomanager

Ook voor deze functie is er een duidelijk verschil tussen salarissen voor regiomanagers in de fashion, de food en de non-food. De salarissen in de fashion liggen het laagst: tussen €3.200,- en €4.200,- waarbij er uitschieters naar boven zijn als het gaat om de aansturing van grotere winkels. In de non-food lopen de salarissen sterk uiteen en is er een duidelijke relatie tussen inkomen en opleiding. In het algemeen lopen de salarissen van €4.200 tot €6.600,- waarbij een hbo-bachelor veelal een absolute vereiste is in de hogere salarisschaal. Als je in plaats van filiaalmanagers, franchisenemers aanstuurt, kan het salaris ook weer afwijken. 
Als je de functie van regiomanager in de food ambieert, kan het salaris oplopen naar €7.000,- tot  €8.000,-. Ervaring in de foodretail is bij full service supermarktketens veelal een vereiste.

Category manager

Voor de functie van category managers en buyers kennen we drie niveaus: junior, medior en senior. Bij deze functies zijn de verschillen tussen non-food en food minder groot. Heel bepalend voor het salaris is de visie van de organisatie op deze functiegroepen. Voor een junior category manager kun je rekenen op een salaris tot €3.700,-. Bij kleine retailers komt het salaris van een medior category manager of buyer niet boven de €4.500,- terwijl bij grote food en non- food retailers het salaris kan oplopen tot €7.000,- voor een functie waarin je geen leiding geeft.

Als je van baan wilt wisselen en je wilt weten hoe het zit met het salaris bij een bedrijf waar je in geïnteresseerd bent, neem dan contact op met onze functiespecialist Sandy Kruithof.

category manager, category managers, category management, category management manager, vacature category manager, category